Voorwaarden (Retail)

Algemene Voorwaarden particulieren (Retail)

 • Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW.
 • Verzendkosten: Nederland: gratis. Europa: vanaf € 8,95. We verzenden niet buiten Europa.
 • Gemiddelde levertijd binnen Nederland is 4-7 dagen, voor Europa tussen 7-10 dagen. De levertijd kan langer duren als gevolg van factoren die we niet kunnen beheersen, zoals overbelasting bij het pakketvervoersbedrijf, feestdagen, lokale stakingen, pandemieën, natuurrampen, oorlog, enz.  Aan genoemde indicatieve levertijden kunnen geen rechten worden ontleend.
 • Retourneren van artikelen kan binnen 14 dagen. E-mailt ons als u iets wenst te retourneren (purehandmade@gmail.com), onder vermelding van ordernummer. Stuur het artikel in nieuwstaat* in deugdelijke verpakking op met daarop vermeld uw ordernummer, naam en adres, op eigen kosten, naar: Pure Clothing Company, Posthoornstraat 2, 1511 CE Oostzaan. Terugbetaling geschied zodra het artikel compleet en zonder enige schade is ontvangen. De terugbetaling wordt gedaan via dezelfde betaalmethode welke u hebt gebruikt om de bestelling te plaatsen. Dit gebeurt binnen 7 dagen nadat we het artikel hebben teruggekregen.
 • Ruilen van artikelen kan binnen 14 dagen. E-mailt u ons als u iets wenst te ruilen (purehandmade@gmail.com).  Vermeld in uw e-mail het ordernummer, het te ruilen artikel(en) en wat u ervoor in de plaats wenst te krijgen (incl. maat en kleur). Stuur het te ruilen artikel na onze bevestiging in nieuwstaat* in deugdelijke verpakking op met daarop vermeld uw ordernummer, naam en adres, op eigen kosten, naar: Pure Clothing Company, Posthoornstraat 2, 1511 CE Oostzaan. Wij sturen het nieuwe artikel dan z.s.m. naar u op. Indien het een ruil door klanten uit Nederland betreft, zijn er eenmalig geen extra verzendkosten voor onze verzending van het nieuwe artikel. Indien het andere landen betreft, zijn de verzendkosten voor het nieuwe artikel voor de klant, er zal hiervoor een betaalverzoek worden gestuurd.
 • Online gekochte artikelen kunnen niet worden geruild in, of retour worden gebracht naar, onze fysieke winkel. Online gekochte artikelen kunnen alleen naar ons retouradres worden verzonden.
 • Foto’s van producten op onze website kunnen afwijken in kleur van de werkelijke kleuren, als gevolg van schermresolutie.
 • Hoewel wij ernaar streven dat alle kledingstukken de juiste maat hebben, kan geen garantie worden gegeven dat artikelen aan de gewenste grootte voldoen.
 • Er wordt een tolerantie van 10% in kleur en grootte van alle artikelen geaccepteerd bij het plaatsen van een bestelling.
 • Het kan voorkomen dat b.v.b. een kleurstelling of weeflijn niet precies hetzelfde is als de foto(s) op deze site. Dit gegeven word geaccepteerd bij het aankopen.
 • Wanneer bestelde artikelen op één of andere manier niet op voorraad zijn, zullen u wij zo snel mogelijk op de hoogte stellen. In dit geval bieden wij als oplossing; het verkrijgen van andere artikel(en), ofwel wachten tot latere levering van het ontbrekende artikel, ofwel  terugbetaling van het ontbrekende artikel.
 • Indien een gekocht artikel niet voldoet aan hetgeen u er redelijkerwijs van mag verwachten, kunt u binnen 30 dagen na ontvangst de klacht per e-mail (purehandmade@gmail.com) melden, voorzien van fotobewijs. Een foutief artikel zal worden vervangen door een nieuw exemplaar (indien niet voorradig; een ander gewenst model t.w.v. zelfde prijs, of terugbetaling). 
  Artikelen welke alleen zijn versleten, door u of derden zijn bewerkt, aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld, gebreken door misbruik vertonen of anderszins onzorgvuldig behandeld zijn, kunnen niet worden vervangen. Duidelijk foutieve artikelen worden uitsluitend binnen 30 dagen na ontvangst vervangen. Klachten later dan 30 dagen na ontvangst van artikel(en) worden niet in behandeling genomen.
 • In geval van geschil, is het Nederlands recht van toepassing. De rechter van Amsterdam zal worden aangesteld om het geschil te behandelen.

*Nieuwstaat: artikel is alleen gepast, maar is verder niet langer gedragen of gewassen, is niet uitgescheurd, vertoont geen gebreken door ge/misbruik, ruikt niet sterk, e.d. Indien een retour gezonden artikel niet in nieuwstaat verkeert, kan niet worden gerestitueerd of geruild.